Fort Isabella

Kinderdagverblijf

De Pompoen

De Pompoen gaat verhuizen

Op 1 september 2018 verhuisd kinderdagverblijf De Pompoen naar Fort Isabella. Een prachtige plek in de natuur waar De Pompoen nog beter kan floreren. De Pompoen breidt per 1 september 2018 ook uit met een natuur BSO.


Fort Isabella

Bruisende, stadse groene schakel, omringd door natuur en historie. Fort Isabella is een unieke samenleving op een historische en natuurlijke krachtplek. Een fort dat mensen door de jaren heen heeft verbonden en beschermd. Een bruisende locatie met een bijzonder karakter, midden in de natuur.


Fort Isabella is de stadse groene schakel tussen 's-Hertogenbosch en Vught. Het historische fort ligt op een unieke plaats en verbindt de natuurgebieden Gement en de Bossche Broek. Fort Isabella kent een rijke historie en is een plek van waarde voor de omgeving.

Klaverblad 5 maart 2018

Kinderdagverblijf de Pompoen vestigt zich op Fort Isabella


Het terrein van Fort Isabella blijft volop in ontwikkeling. Het concept van een nieuwe samenleving wordt steeds meer werkelijkheid en de realisatie is in volle gang. De Isabella Groep is dan ook verheugd met de komst van kinderdagverblijf De Pompoen naar Fort Isabella. Zij gaan een bijzondere plek creëren voor de allerkleinsten.


Kinderdagverblijf De Pompoen

Kinderdagverblijf De Pompoen (huidige locatie aan de Loonsebaan in Vught) biedt een plaats waar kinderen zich veilig, thuis en geliefd voelen. De doelstelling is om in liefdevolle aanwezigheid een stevige basis te creëren, waarin het kind zich op natuurlijke wijze kan ontwikkelen.

Annette van der Staay: ”Onze pedagogische visie is holistisch, o.a. geïnspireerd door de antroposofie. Door het kind tijd en ruimte te geven kan het zich vrij verbinden met de wereld om zich heen. Bovendien voelen we dat creativiteit het beste tot ontwikkeling komt in een fantasierijke omgeving. We vinden deze door dagelijks in de bossen te vertoeven, de inrichting van onze speelruimten en professionele leidsters die dit vrije spel begeleiden en zien wat het kind nodig heeft. Door een kleinschalige opzet, korte lijnen en grote betrokkenheid, is er een huiselijke en ontspannen sfeer voelbaar. In onze visie, en dus onze manier van werken, willen wij een duurzame houding meegeven.”

Paul Krete: “Fort Isabella geeft ons de mogelijkheid om meer zichtbaar te zijn. Zo zullen we met een basisgroep uitbreiden en een buiten-BSO starten. De cirkel is daarmee rond. Fort Isabella is voor ons een unieke plek waar wij verder kunnen ontwikkelen met behoud van onze waarden.”


Fort Isabella

Fort Isabella creëert met betrokkenheid, energie en passie een unieke samenleving, waar wonen, werken, recreatie en educatie op een logische manier samenkomen. Na de Veterinaire Specialisten en Buro Lubbers is het kinderdagverblijf De Pompoen dat een langetermijnhuurovereenkomst met Isabella Groep is aangegaan en vanaf september 2018 een totaal verduurzaamd gebouw betrekt. Tjeerd Saatrube: “Wij zijn blij met opnieuw een onderscheidend kwalitatief bedrijf dat past in het concept en zich op het terrein van Fort Isabella vestigt.”


Gebouw 13

Kinderdagverblijf De Pompoen gaat zich vestigen in Gebouw 13 in de zuidoosthoek van het terrein. Het gebouw was vroeger een paardenstal van de kazerne en heeft de laatste jaren als kantoor gefungeerd. Het gebouw wordt volledig verduurzaamd, waarbij de uitstraling van buiten in takt blijft. Het gebouw krijgt een aanbouw en wordt gerenoveerd om een veilige en huiselijke omgeving voor kinderen te creeeren. De ligging direct aan de "Vughtse hei" is fantastisch en via de Reutsedijk met de auto of door de nieuwe fiets- wandelingang vanuit de Postweg is er een makkelijke bereikbaarheid.


Naast de overeenkomende visies van Isabellea Groep en De Pompoen, sluiten de liggen midden in de natuur en het duurzame pand helemaal op elkaar aan. Beide organisaties zijn heel blij met het tot stand komen van een lange termijn huurovereenkomst. planning

Copyright  ©  All Rights Reserve